Česta pitanja

Aquaestil proizvodi osmišljeni su s idejom da korisniku pruže maksimalnu funkcionalnost uz jednostavnu montažu i održavanje.

Ipak, savjetujemo da prije kupnje detaljno proučite informacije o našim proizvodima te se savjetujete s prodajnim osobljem naših zastupnika. U nastavku Vam donosimo često postavljana pitanja, a za sve dodatne informacije kontaktirajte nas ili naše prodajne zastupnike.

Općenito

Gdje se proizvode Aquaestil proizvodi?

Iznimno smo ponosni na činjenicu da su cjelokupna proizvodnja, odjel za dizajn i razvoj, uprava te svi ostali dijelovi poduzeća u potpunosti smješteni u Hrvatskoj. Na taj način kupcima, uz besprijekornu kvalitetu, garantiramo i kratke rokove isporuke te brzu i profesionalnu uslugu servisa. U središtu uspješnog poslovanja tvrtke svakako se nalaze naši djelatnici kao glavna snaga i pokretač.

Aquaestil proizvodne jedinice smještene su u Dugoj Resi, Generalskom Stolu, Ozlju i Našicama, a zahvaljujući rastu prodaje i izvozu u zemlje EU, neprestano ulažemo u primjenu najnovijih tehnologija, konstantnu edukaciju djelatnika i širenje proizvodnih kapaciteta.

Gdje pogledati i kupiti Aquaestil proizvode?

Aquaestil proizvode možete pogledati kod Aquaestil prodajnih zastupnika ili u našem izložbeno-edukacijskom centru. Za službenu ponudu, narudžbu i kupnju Aquaestil proizvoda možete se obratiti bilo kojem od Aquaestil prodajnih zastupnika. Prodajni zastupnici upoznati su sa svim značajkama Aquaestil proizvoda te će Vam pružiti sve informacije od Vašeg interesa.

Zašto na web stranici nisu istaknute cijene proizvoda?

Aquaestil kao proizvođač nema vlastitu maloprodaju, već se ista vrši putem široke mreže prodajnih zastupnika. Aquaestil prodajni zastupnici rado će Vam pružiti točne cijene proizvoda te ostale informacije vezane uz kupnju, plaćanje i isporuku.

Postoji li servisna podrška za Aquaestil proizvode?

Aquaestil nudi servisnu podršku i originalne rezervne dijelove za sve svoje proizvode kroz vlastiti servis te kroz mrežu ovlaštenih Aquaestil servisera. Mrežu ovlaštenih Aquaestil servisera možete provjeriti na poveznici.

Kako prijaviti reklamaciju?

Ukoliko je Vaš proizvod pokriven garancijom, reklamacija se može prijaviti prodajnom zastupniku kod kojeg ste kupili proizvod.

Ako proizvod nije pokriven važećom garancijom, problem možete prijaviti našem ovlaštenom serviseru ovisno o području u kojem se nalazite ili putem elektroničke pošte na servis@aquaestil.hr. Popis ovlaštenih servisera dostupan je na poveznici.

Tuš kade

Koja je razlika između materijala izrade tuš kada?

Aquaestil tuš kade izrađene su od 3 različita materijala: 100% lijevanog sanitarnog akrila, lijevanog mramora te kompozitnog solid surface materijala Astone.

Zbog različitih tehnologija izvedbe, različiti materijali pružaju različite karakteristike površina tuš kada.

Akrilne tuš kade karakteristične su po nježnim, zaobljenim linijama i savršeno glatkoj, na dodir iznimno ugodnoj površini. Akrilni materijal koji čini površinu Aquaestil akrilnih tuš kada po prirodi je protuklizan te nudi najveću mogućnost popravka u slučaju oštećenja.

Tuš kade od lijevanog mramora nude izražen osjećaj čvrstoće površine i atraktivan dizajn oštrih linija. Pojedine Aquaestil tuš kade izrađene od lijevanog mramora mogu se tvornički ili samostalno rezati unutar određenih gabarita.

Tuš kade izrađene od Astone kompozita specifične su po nježnoj svilenkastoj teksturi površine iznimne čvrstoće.

Svaka od izvedbi tuš kada nudi različitu razinu mogućnosti popravaka u slučaju eventualnih površinskih oštećenja. Površina akrilnih i Astone tuš kada u pravilu nude veću fleksibilnost pri otklanjanju eventualnih površinskih oštećenja zbog homogenosti materijala izrade, dok su površinski popravci tuš kada od lijevanog mramora ograničeni debljinom površinskog sloja Gelcoat-a.

Niti jedna od ponuđenih veličina tuš kada ne odgovara. Postoji li mogućnost izrade tuš kade po mjeri?

Specifične potrebne mjere Vašeg prostora za tuširanje mogu se ostvariti naprednim značajkama tuš kada linija Stone, Stone DeLuxe te Tempo i Teso DeLuxe koje se mogućnošću tvorničkog ili samostalnog rezanja prilagođavaju i najzahtjevnijim prostornim konfiguracijama. Prilikom narudžbe tvornički rezane tuš kade kod Aquaestil prodajnog zastupnika potrebno je dostaviti skicu željenih dimenzija tuš kade.

U slučaju rezanja tuš kade po mjeri – zašto je preporuka da se odrezana strana pozicionira uz zid?

Odrezanu stranu tuš kada koje dopuštaju rezanje po mjeri preporučeno je pozicionirati uz zid. Razlog tomu je što odrezani presjeci više nemaju originalni rub te bi unutarnja struktura tuš kada bila vidljiva nakon ugradnje.

Kako pronaći odgovarajući tuš paravan za odabrani model tuš kade?

Svi Aquaestil tuš paravani kompatibilni su s Aquaestil tuš kadama.

U poglavlju "Preporučeni paravani" prikazani su paravani koje je moguće upariti s jednom ili više dimenzija odabranog modela tuš kade.

Kako odabrati odgovarajući sifon za tuš kadu?

Bitno je obratiti pozornost na promjer i visinu sifona. U poglavlju "Dodatna oprema" prikazani su kompatibilni sifoni za odabrani model tuš kade.

Kod tuš kada, u poglavljima "Tehničke informacije" i "Dokumentacija" možete pronaći tehničke nacrte i upute za montažu na kojima je, između ostalog, prikazan i položaj sifona.

Niti jedan položaj sifona tuš kada ne odgovara položaju odvoda u kupaonici. Kako riješiti taj problem?

U slučaju da ne možete pronaći model tuš kade koji bi odgovarao poziciji odvoda na podu u kupaonici, predlažemo ugradnju tuš kade s nogicama i oblogom. Na taj način položaj odvoda u kupaonici postaje nerelevantan te se predmetna udaljenost može premostiti pomoću fleksibilnog crijeva.

Tuš kabine i paravani

Postoji li mogućnost izrade paravana po mjeri?

Kod tuš paravana koji nude mogućnost izrade po mjeri, u rubrici „Općenito“ nalazi se oznaka IZRADA PO MJERI. Pritiskom na oznaku, otvara se tablica s minimalnim i maksimalnim mogućim dimenzijama tuš paravana.

Koja je razlika između ugradnje paravana na tuš kadu ili na keramiku?

Iskazane mjere tuš paravana odnose se na ugradnju na tuš kadu. Ugradbene mjere za ugradnju na keramiku nisu iste kao kod ugradnje na tuš kadu. Paravan se na tuš kadu ugrađuje na sredinu prirubnice dok se kod ugradnje na keramiku rub prostora za tuširanje mora poravnati s rubom paravana.

Prilikom narudžbe paravana za ugradnju na keramiku potrebno je priložiti jednostavnu skicu s točnim mjerama prostora za tuširanje.

Postoji li mogućnost obnavljanja nanosa protiv kamenca na paravanu?

Svi Aquaestil paravani isporučuju se tvornički tretirani nanosom protiv kamenca. Ukoliko primijetite smanjeni učinak nanosa, moguće je ponovno nanošenje nano premaza protiv kamenca.

Korištenje agresivnih sredstava za čišćenje, grubljih spužvi ili krpa može negativno utjecati na trajnost nanosa protiv kamenca.

Bitno je napomenuti da sama površina stakla prije nanosa premaza mora biti čista i potpuno suha. Nanosom nano premaza pružate dodatnu zaštitu Vašem paravanu od naknadnih onečišćenja te na taj način smanjujete vrijeme potrebno za održavanje Vaše kupaonice.

Postoji li mogućnost zamjene pojedinih dijelova paravana uslijed njihove dotrajalosti?

U Aquaestil-u vjerujemo u dugovječne i održive proizvode, što dodatno podupiremo dugogodišnjim garancijama na naše proizvode. Ipak, u određenim slučajevima može doći do dotrajalosti pojedinih dijelova paravana, primjerice uslijed intenzivnog dugogodišnjeg korištenja, načina rukovanja ili drugog faktora.

Zahvaljujući činjenici da je cjelokupna proizvodnja smještena u Hrvatskoj te u skladu s našim uvjerenjem stvaranja dugovječnih i održivih proizvoda, velika prednost Aquaestil proizvodnog asortimana upravo je raspoloživost rezervnih dijelova i servisa za sve proizvode, pa čak i za one koji se više ne nalaze u aktualnoj ponudi. Originalne Aquaestil rezervne dijelove možete naručiti kod naših maloprodajnih zastupnika.

Kupaonske kade

Od kojeg su materijala izrađene kupaonske kade?

Aquaestil kupaonske kade izrađene su od 100% lijevanog sanitarnog akrila koji garantira dugotrajnost te pruža iznimno ugodan osjećaj na dodir, lakoću čišćenja i održavanja te mogućnost popravka površine kade uslijed eventualnih oštećenja.

Iznimka su Aquaestil kupaonske kade premium linije Titan koje su izrađene od Astone solid surface kompozitnog materijala ili lijevanog mramora. Kupaonske kade od Astone kompozita nude površinu nježne svilenkaste teksture u mat efektu dok kupaonske kade izrađene od lijevanog mramora dolaze sa savršeno glatkom površinom u sjajnom efektu.

Postoji li mogućnost popravka kupaonskih kada uslijed površinskih oštećenja?

Eventualna površinska oštećenja na Aquaestil kupaonskim kadama od lijevanog akrila ne predstavljaju problem. Brušenjem ili poliranjem ponovno se može postići prvobitno stanje površine kade.

Preporučamo da popravak oštećenja povjerite ovlaštenom Aquaestil serviseru ili stručnoj osobi.

Postoji li mogućnost naknadne ugradnje masažnog sistema na prethodno ugrađenu kupaonsku kadu?

Naknadna ugradnja masažnih sistema nije moguća jer je prilikom izrade kupaonske kade nužno napraviti pripremu za masažni sistem.

Kupaonski namještaj

Mogu li se elementi različitih linija kupaonskog namještaja naručivati zasebno i međusobno kombinirati?

Elementi različitih linija kupaonskog namještaja mogu se zasebno naručivati te međusobno kombinirati. Uz brojne opcije dostupne kod svakog pojedinog elementa, ostvarujete neograničenu slobodu dizajna pri kreiranju kupaonskog prostora.

Isporučuje li se kupaonski namještaj u dijelovima ili tvornički sastavljen?

Elementi Aquaestil kupaonskog namještaja dolaze tvornički sastavljeni te prije isporuke prolaze temeljitu kontrolu kvalitete kako bi besprijekorno iskustvo korištenja elemenata bilo osigurano.

Od kojeg su materijala izrađeni umivaonici kupaonskog namještaja?

Aquaestil umivaonici izrađeni su od lijevanog mramora. Lijevani ili mineral mramor napredni je materijal koji se sastoji od prirodnih mineralnih i kamenih čestica, poliestera i smole. Ovaj materijal lijevan je u posebno izrađenim kalupima, a svaki umivaonik prolazi detaljnu završnu obradu i tretman Gelcoat materijalom koji površinu čini besprijekorno sjajnom i otpornom na ogrebotine.

Iznimka su umivaonici linije Titan izrađeni od Astone kompozita te umivaonici linija kupaonskog namještaja Sfera i Stella TOP koji su izrađeni od kvalitetne keramike.

Jesu li elementi kupaonskog namještaja otporni na vodu i vlagu?

Aquaestil kupaonski namještaj prije svega predviđen je za vlažne prostore. Precizna konstrukcija, kvalitetna izvedba, dodatni procesi osiguranja otpornosti na vodu i vlagu, detaljna završna obrada te rigorozno testiranje svake linije Aquaestil kupaonskog namještaja u vlažnim uvjetima jamstvo su zaštite elemenata Aquaestil kupaonskog namještaja od utjecaja vlage i prodora vode.

Ukratko, vlaga i vlažni prostori ne predstavljaju izazov za Aquaestil kupaonski namještaj.

Easy Home

Postoji li mogućnost narudžbe samo jednog elementa Easy Home linije?

Svi elementi Easy Home linije naručuju se zasebno. Primjerice, moguće je naručiti samo postolje za sušilicu / perilicu rublja bez niskog pokretnog ormarića prikazanog na slikama. Pritom možete birati između tri atraktivne boje koje se odnose na korpus i bočne stranice elementa.

Hoće li postolja i ormarići za sušilicu / perilicu izdržati vibracije uređaja?

Svi elementi Easy Home linije koji su predviđeni za sušilicu / perilicu posebno su ojačani i strukturno predviđeni za teške kućanske uređaje novijih generacija. Normalne vibracije koje uređaji proizvode pri radu neće utjecati na strukturu elementa niti će doći do pomicanja uređaja po podlozi.

Jesu li elementi Easy Home linije otporni na vodu i vlagu?

Elementi Easy Home linije predviđeni su za vlažne prostore izrazito čvrstom konstrukcijom, kvalitetnom izvedbom te rubovima elemenata kantiranim kvalitetnom vodootpornom ABS trakom što onemogućuje prodor vlage u strukturu elemenata.

Drugim riječima, vlaga ne predstavlja izazov za elemente Easy Home linije, niti za Aquaestil kupaonski namještaj općenito.

NAPOMENA! Ova stranica koristi kolačiće i slične tehnologije.

Saznaj više

Shvaćam

Uporaba kolačića

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne. 

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li Aquaestil stranica koristi kolačiće?
Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi Aquaestil stranica i zašto

 • Privremeni kolačići (Session cookies) - to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).
 • Trajni kolačići (Persistent cookies) - ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su "Ostanite prijavljeni" tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna - ne vidimo individualne podatke korisnika.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

 • Društvene mreže 
  Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvenih mreža Facebook. 
  Također dijeljenje članaka na društevnim mrežama postavlja korisniku kolačiće.
 • Mjerenje posjećenosti 
  Aquaestil stranica koristi nekoliko servisa za mjerenje posjećenosti, to su: Google analytics. 
  Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete zabraniti za svaki servis na sljedećim linkovima:

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

 

 

 

 

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Povezivanjem s nama dobivate pristup najnovijim proizvodima, akcijama i novostima.